rdk tigrovi oblaci prvaU prvoj knjizi “Deset godina poslije”, kao autentično ratno svjedočanstvo o Domovinskom ratu, nastojao sam prikazati zašto i kako sam pristupio ZNG-e te na koji sam način kao gardista i zapovjednik voda 1. satnije 5. bojne te zapovjednik 1. satnije 1. bojne 1. A brigade ZNG-e “Tigrovi” zajedno s gardistima, pričuvnim vojnicima iz ostalih postrojbi te policajcima ratovao na Banovini i u zapadnoj Slavoniji protiv Jugoslavenske narodne armije i domaćih agresora - četnika tijekom godine 1991. do odlaska na novu dužnost 1992.
U drugoj knjizi “Ćukovi izvidnici”, kao nastavak prve knjige, nastojao sam prikazati na koji sam način kao zapovjednik izvidničkog voda 1. bojne 1. A brigade ZNG-e “Tigrovi” zajedno s ostalim gardistima iz te i drugih bojni iz brigade te vojnicima iz ostalih pričuvnih postrojbi ratovao na južnom bojištu protiv JNA i četnika iz Bosne i Hercegovine te Republike Crne Gore do odlaska na novu dužnost u 5. bojnu 1. A brigade ZNG-e “Tigrovi” tijekom godine 1992. na istom ratištu.
U ovoj knjizi nastojim prikazati svoje daljnje sudjelovanje kao autentično ratno svjedočanstvo u Domovinskom ratu, na koji sam način kao zamjenik zapovjednika 5. bojne 1. A brigade ZNG-e “Tigrovi” zajedno s ostalim gardistima iz te i drugih bojni iz brigade te vojnicima iz ostalih pričuvnih postrojbi ratovao na južnom bojištu u predjelu Konavala protiv JNA i četnika iz Bosne i Hercegovine i Republike Crne Gore do ranjavanja i odlaska s južnog bojišta te ustrojavanja 23. prosinca 1992. godine 7. gardijske motorizirane brigade “Pume”.
Sa željom da nitko nikada ne zaboravi sve ono što se ovoj zemlji i njezinim ljudima tijekom Domovinskog rata dogodilo, ispričat ću ove istinite događaje svojim riječima, viđene svojim očima, svojim srcem, kako smo na bojnom polju branili i obranili Domovinu.
Ovu knjigu posvećujem poginulima, ranjenima, ozlijeđenima, oboljelima, bivšim pripadnicima 5. bojne i ostalima iz 1. A brigade ZNG-e “Tigrovi”, svim dragovoljcima, braniteljima, mještanima iz područja južnog bojišta i iz sjeverozapadne Hrvatske te onima koji su nam pomogli da se uspješno borimo na južnome bojištu tijekom godine 1992. za “našu stvar”!
U Zagrebu, 7. kolovoza 2001.
 
Autor
Go to top
Template by JoomlaShine